Skiën in Tsjechië

Wintersport Tsjechië boeken ski vakantie

Voordelig skiën Tsjechië

Ontvlucht de drukte en prijzen van Oostenrijk en Frankrijk. Geniet tijdens een goedkope wintersport naar Tsjechië van plekjes die nog niet door massatoerisme zijn ontdekt. In Tsjechië skiën is zelfs met een groep betaalbaar. De skigebieden in het Reuzengebergte en Ertsgebergte bieden ruim voldoende mogelijkheden voor zowel gevorderde als beginnende skiërs, snowboarders en langlaufers! Skiën Tsjechië wordt daarom steeds populairder.

Er zijn drie verschillende gebergtes waar wintersport populair is, namelijk het Reuzengebergte, het Ertsgebergte en het Sumava gebergte. TsjechieXperience werkt samen met de twee populairste skigebieden: het Reuzengebergte en het Ertsgebergte. In de gebergtes zijn er meerdere wintersport dorpen waar men kan skiën. In het Reuzengebergte zijn Spindleruv Mlyn, Harrachov en Pec Pod Snezkou bekend. In het Ertsgebergte zijn Bozi Dar, Klinovec en Fichtelberg bekend voor wintersport.

Het prijsniveau voor eten en drinken in Tsjechië is een stuk lager dan in Nederland. Bent u op zoek naar een voordelige wintersportbestemming om te skiën? Dan is skiën Tsjechië een zeer logische keuze! Men vindt er meer dan voldoende gelegenheden om na een intensieve dag skiën bij te komen en te genieten van een hapje en een drankje (keuze genoeg, de Tsjech houdt wel van een drankje zoals algemeen bekend).

Niet alleen het eten en drinken zijn hier nog zeer betaalbaar, ook de prijzen voor skipakketten, lessen, verhuur ski’s en skipassen in Tsjechië liggen laag in vergelijking met andere populaire wintersport landen. Vraag snel een offerte aan voor skiën Tsjechië.

Sneeuwzeker en toch een voordelige wintersport in Tsjechië

Door het landklimaat is Tsjechië behoorlijk sneeuwzeker. Skiën Tsjechië is mogelijk van begin december tot begin april. De skipistes zijn smaakvol aangelegd, zijn over het algemeen rustig en er staan geen lange rijen bij de skiliften, ideaal voor een goedkope wintersport! In de Tsjechische skigebieden zijn de skipassen, skilessen, verhuur van uitrusting, accommodaties en je eten en drinken nog zeer betaalbaar. Als wintersporter vindt je tussen de glooiende hellingen en kleine dorpjes alles voor een fijne goedkope wintersport vakantie.

Voordelen skiën Tsjechië

  • Goed bereikbaar
  • Sneeuwzeker
  • Voordelig
  • Mooie, beschermde natuur
  • Geen massatoerisme
  • Goede après ski

Wintersport Tsjechië in diverse gebieden

Tsjechiexperience biedt goedkope wintersportreizen aan op alle mogelijke skibestemmingen in het Tsjechische gebergte. Van Harrachov, Splindleruv Mlyn, Pec pod Snezkou, Rokytnice nad Jizerou tot Klinovec.

Liever snowboarden of langlaufen in Tsjechië? Ook hiervoor kan je prima terecht in de bergen van Tsjechië. Ook organiseren we voor de echte snowboard liefhebbers snowboard camps.

Onderstaand een aantal voorbeeld reizen, uiteraard maken wij graag een reis op maat. Mail ons via info@tsjechiexperience.nl, bel ons direct op 010 760 27 96 of vul ons contactformulier in.